Onko hesarissa ollut todellakin pääkirjoitus, jonka mukaan pakkoruotsin vastustaminen on asennevamma ja että itse asiassa tähän vammaan kuuluu kaikenlainen suomenruotsalaisuuden ja siihen vähänkin liittyvän vihaaminen. Väitettiin kai vielä niin, että kyseinen vamma periytyy sosiaalisesti. Sitten siihen juttuun oli vielä  kerätty kaikki epäloogiset väitteet, joita nurkista löytyy. Väitteet liittyivät esim. siihen, missä järjestyksessä kieliä kannattaa opetella. Helppo ruotsi nuorena ja  venäjä vanhana.

Jos hesari käy täällä, hän voisi vähän tarkentaa tuon vamman luonnetta niinkuin  tieteellisesti.  Nimittäin mielestäni luin tuon hesarin jutskan eräästä blogista enkä löytänyt argumentteja enkä analyysia. Olisinkin ihmetellyt, jos niitä olisi ollut;-) Olisi erityisen mielenkiintoista kuulla hesarin näkemys vammasta ja vammaisuudesta yleisemminkin, yhteiskunnassa ja muuten. 

Hesarihan vaatii tuon pääkirjoituksen verkkolukemisesta rahaa, ja minähän en maksa joten en voinut lukea pääkirjoitusta suoraan hesarista. Sen sijaan luin sen kommentteja, ja ne jotka luin olisivat kelvanneet minkä tahansa laatulehden pääkirjoituksiksi ja niiden kirjoittajat olisivat ansainneet pääkirjoitustoimittajan palkan.